شکل شیره خرما شبیه پیارم

خرما حاوی مقدار زیادی منیزیم، آهن، کلسیم، فسفر و ید می باشد؛ این میوه به دلیل داشتن منیزیم، ضد سرطان بوده و برای شنوایی، مفاصل، ریه، درمان سینه و کمر درد، مفید می باشد. همچنین به علت داشتن فسفر موجب تقویت حافظه می شود. ایران جز کشور هایی می باشد که خرمای خوبی را تولید می کند و شاید بتوان گفت ایران جز کشورهایی است که بهترین خرماها را تولید می کند و خرماهای ایران درجه یک می باشد.شیره خرما پیارم به رنگ قهوای تیره براق است که از شیرینی زیادی برخوردار است .

شکل شیره خرما شبیه پیارم

شکل خرما پیارم

شکل خرما پیارم پیارُم (Piarom or Pyarom) نام یکی از رقم‌های تولیدی خرماست. پیارم بازارپسندی بالایی دارد و این محصول تاکنون به‌خوبی توانسته توجه بازارهای جهانی را به خود جلب نماید. پوست نازک این خرما به رنگ قهوه‌ای تیره و گوشت و پوست آن کاملاً به یکدیگر چسبیده‌اند و قند موجود در آن از نوع فروکتوز است.

از قدیم اعراب اعتقاد داشتند که درخت خرما(نخل) انرژی خورشید را گرفته و آن را در میوه خرما ذخیره می‌کنند و با خوردن خرما انرژی خورشید به بدن آن‌ها منتقل خواهد شد و قدرت فراوانی برخوردار می شوند. در ادامه قصد داریم که بطور اختصاصی به خواص خرمای پیارم بپردازیم. خرمای پیارم و دیابت انرژی زا سلامت بهداشت دهان و دندان سلامت دستگاه گوارش کاهش کلسترول بد تقویت قوای جنسی در مردان خرمای پیارم،یک مولتی ویتامین خوشمزه! بهبود عملکرد سیستم عصبی و پیشگیری از آلزایمر خرمای پیارم و دیابت خرمای پیارم و دیابت دیابت ازجمله بیماری های شایع در سراسر جهان بشمار می‌آید که درمان و کنترل آن بدون داشتن رژیم غذایی مناسب غیرممکن است.

خرمای پیارم توانایی افزایش تولید و ترشح انسولین را دارد و همچنین دارای خواص منحصر بفردی است که می‌تواند به کاهش میزان جذب گلوکز از روده و کنترل دیابت کمک کند. روش دقیق چگونگی کمک خرما در کنترل بیماری دیابت هنوز در حال تحقیق است. در چندین مطالعه که بر روی موش‌های دیابتیک انجام شد، مشخص شد که عصاره خرما در کاهش وزن بدن در موش‌ها بسیار مفید است و همچنین در جذب رادیکال‌های آزاد که به دلیل واکنش‌های اکسیداسیون احیاء ایجاد می‌شوند، کمک می‌کند. علاوه بر این خرما توانایی کنترل میزان قند خون و چربی را در بیماران دیابتی دارد که به نوبه خود می تواند به آنها برای مدت زمان طولانی حتی با دیابت سالم باشد. انرژی زا انرژی زا بودن خرمای پیارم خرما دارای مقدار قابل توجهی قند طبیعی مانند گلوکز، فروکتوز و ساکارز است که به افزایش انرژی بدن کمک می‌کند.

خرما پیارم حاوی قند، بسیاری از ویتامین های ضروری و پروتئین های است که به کنترل وزن کمک می‌کنند. یک کیلوگرم خرمای پیارم تقریباً 3000 کالری دارد و در واقع برای تأمین نیازهای بدن انسان کافی است. سلامت بهداشت دهان و دندان خوردن مرتب خرمای پیارم برای محافظت و بهبود قدرت مینای دندان مفید است. این میوه به دلیل دارا بودن فلوراید در جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها موثر است. سلامت دستگاه گوارش مصرف مرتب خرما برای سلامت معده و روده ما بسیار مفید است چرا که فیبرهای موجود در آن به سالم ماندن سیستم گوارش کمک می‌کند. مصرف منظم میوه خرما در پاکسازی باکتری های مضر موجود در دستگاه گوارشی موثر است و باعث تقویت رشد و عملکرد باکتری های مفید روده می شود. افرادی که از اختلالات گوارشی مانند یبوست رنج می‌برند، مفید است. این فیبرها هضم غذا را آسان و کارآمدتر می‌کنند. کاهش کلسترول بد مصرف روزانه خرما(مانند خرمای پیارم) یک روش سالم و خوشمزه برای کاهش سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول بد در بدن است.

تقویت قوای جنسی در مردان امروزه ناباروری به یک معضل شایع تبدیل شده است که بسیاری از زوج ها از آن رنج می برند. نسبت جهانی ناباروری در مردان حال افزایش است و این رشد افسار گریخته آمار ناباوری زنگ خطر را در چندین کشور پیشرفته روشن کرده است. تغییر سبک زندگی، استرس و تنش های روزانه از دلایل اصلی این امر است. سیگار کشیدن، نوشیدن مشروبات الکلی و قرار گرفتن در معرض اشعه های ناشی از دستگاه های الکترونیکی از عوامل موثر در ناباروری مردان است. تاثیری که میوه خرما در درمان ناباروری مردان دارد در سراسر جهان شناخته شده است. فلاونوئیدها، اسیدهای آمینه، ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی در میوه وجود دارد که می تواند به بهبود تعداد اسپرم و همچنین افزایش میل جنسی در فرد کمک کند. البته برای درمان ناباوری، مصرف گرده نخل نر نسبت به خرما موثرتر است. خرمای پیارم،یک مولتی ویتامین خوشمزه! امروزه بیشتر مردم مکمل های ویتامینه و مولتی ویتامین‌ها را بصورت روزانه یا هفتگی استفاده می کنند. در حالت ایده آل، رژیم روزانه شما باید بتواند تمام ویتامین های ضروری مورد نیاز بدن شما را تأمین کند. اما زندگی پر شتابی که امروز در جریان است، فرصت کمی برای تغذیه سالم وجود دارد. خرما می‌تواند جایگزین مکمل ویتامین باشد. خرما خشک(خرمای زاهدی) یا تازه هر دو منبع غنی از ویتامین های ضروری بدن از جمله B1 ،B2 ،B3 و B5 هستند. با گنجاندن مقدار کافی خرما در رژیم غذایی روزانه ، نیاز به مردم مکمل های ویتامینه و مولتی ویتامین‌ها به راحتی برطرف می‌شود.

بهبود عملکرد سیستم عصبی و پیشگیری از آلزایمر مصرف منظم خرما در جلوگیری از بیماری های دژنراتیو مانند آلزایمر موثرخواهد شد و برای سلامت و بهبود عملکرد سیستم عصبی مفید است. سایتوکاین های التهابی مانند اینترلوکین(IL-6) می توانند منجر به ایجاد بیماری عصبی مانند بیماری آلزایمر شود. مشخص شده است که مصرف منظم خرما در کاهش سطح IL-6 و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماری های دژنراتیو مغز مانند آلزایمر، مفید است. یک مطالعه آزمایشگاهی بر روی موش ها نیز نشان داده است که افزودن میوه خرما به رژیم غذایی آنها منجر به کاهش فعالیت پروتئین بتا آمیلوئید می شود که احتمال آسیب مغز نیز کاهش می یابد. این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف خرما اضطراب را کاهش می دهد و همچنین در تقویت حافظه و یادگیری موثر است.

خرمای پیارم طلائی یا مشکی؟

?پیارم مشکی یا تیره که از قدیم الایام بعنوان پیارم خاص حاجی اباد شناخته میشده دارای طعم تند و قوی و قیمت بالاتری نسبت به نوع دیگرآن یعنی پیارم طلایی هست در مقابل پیارم طلایی که بخاطر نوع منطقه کاشت و سن پایین نخل به این رنگ در می آید و دارای طعم ملایم و سبک تر نسبت به نوع دیگر خود هست و برای دوستانی که طعم قوی پیارم رو دوست ندارند توصیه می شود.

مقایسه خرمای پیارم طلائی و سیاه حاجی آباد:

?پیارم طلایی از لحاظ فراوانی بسیار محدود هست و سالانه مقدار کمی از اون روانه بازار می شود و با اینکه قیمت پایین تری نسبت به پیارم تیره داره اما خرمایی لاکچری محسوب می شود.

خواص خرمای پیارم چیست؟

از خواص خرمای پیارم می توان به تاثیر آن در کنترل بیماری دیابت، انرژی زا، سلامت بهداشت دهان و دندان، پیشگیری از آلزایمر اشاره کرد. خرمای پیارم داخل کشور چه ویژگی های دارد؟ دانه درشت و گوشتی، پوسته نازک و چسبیده به گوشته با پیچیدگی بینظیری که داراست. اندازه هر دانه آن 4 الی 7 سانتیمتر است.

طبع خرمای پیارم گرم است یا سرد؟

خرمای پیارم، طبع گرم دارد. عکس هایی از نخلستان و خرمای پیارم: مناطق کوهپایه ای در حاجی اباد هرمزگان وجود دارند که از لحاظ آب و هوایی و تم اقلیمی بسیار منحصر بفرد و خاص می باشند، در این مناطق گرمای جنوب و خنکای کوهستان هر دو با هم پدید اورنده ی محصولی شدند که از لحاظ طعم ،خاصیت و حتی شکل ظاهری با سایر خرمای پیارم موجود در این شهرستان متفاوت می باشد

شیره خرما پیارم

شیره خرما پیارم شیره خرما که بیشتر در صبحانه و در میان وعده ها مصرف می شود دارای مقادیر زیادی فسفر و آهن است که با استفاده ی آن از کم خونی جلوگیری کرده و سلول های عصبی را فعال می کند. دردهای رماتیسمی و امراض وریدی و شریانی را تسکین می دهد. در بسیاری مناطق کشور از شیره به جای شکر در درست کردن حلوا استفاده می کنند. در شهر هایی مانند تبریز، اردبیل و همدان و شهر های سردسیر از شیره استفاده های دیگری می شود مثلا شیره را به همراه شیر برنج، ارده و شیر استفاده می کنند. شیره خرما به دو روش درست می شود:صنعتی و سنتی. در روش صنعتی خرمای رسیده شده را با اعمال حرارت و گرما،شیره ی آن به صورت بهداشتی گرفته شده و بسته بندی می کنند. شیره هایی که به روش سنتی تولید می شوند مشکلات و معایبی دارد: در بسته بندی و تولید آن اصول بهداشتی رعایت نمی شود. رنگ شیره سنتی تیره و نامناسب می باشد. تولید شیره سنتی راندمان پایینی دارد. پایین بودن غلظت خرما از دیگر معایب آن است. طعم آن به دلیل املاح معدنی ناخواسته زیاد مناسب نیست. درصد قند به علت حرارت دادن در آن بسیار کم می باشد. شیره خرما باید دارای عطر و مزه طبیعی بوده و از هرگونه بو و طعم حاصل از سوختگی عاری باشد. خرمای پیارم که گرانترین نوع خرما می باشد در مناطق نیمه خشک تولید می شود.این خرما محصول استان هرمزگان می باشد.

این استان نیز در تولید شیره خرمای پیارم نقش مهمی دارد.خواص شیره خرما هم مانند خاصیت خرما می باشد. از خواص و مزایای دیگر شیره خرما رفع یبوست، درمان اختلالات روده، مشکلات قلبی، کم خونی، اسهال سرطان و درمان بسیاری دیگر از مشکلات جسمی می باشد. شیره خرما سرشار از فیبر، مواد معدنی می باشد. منگنز، روی،کلسیم، فسفر، پتاسیم، گوگرد، آهن، مس، منیزیوم و مواد دیگری که برای بدن مفید است، می باشد.

خرما شبیه پیارم

خرما شبیه پیارم خرمای پیارم پوستی نازک و تیره‌ داره. گوشت آن به پوستش چسبیده است، طعمش شبیه به تافی کاراملی، ودر دسته‌ی خرماهای نیمه خشک قرار می‌گیرد و میزان فروکتوز این خرما زیاد است و به همین دلیل مصرف این خرما، برای افرادی که مشکل فشار خون دارن از بقیه خرما‌ها بهتر است. این خرما بیشتر تو مناطق خاورمیانه کشت می‌شود، ایرانم جز کشورهایی که این خرما رو دارد.

خرمای کبکاب: خرمای کبکاب یک نوع خرمای خوشمزه‌ای است که در بعضی از مناطق جنوبی و گرم خشک ایران یافت می‌شود، این خرما مثل خرماهای دیگه طعم شیرینی دارد و سرشار از ویتامین می باشد، این میوه بیضی شکل اگه رطب باشد و کامل نرسیده به رنگ زرد و اگه کامل رسیده به صورت قهوه‌ای تیره در می آید. خرمای کبکاب پوست ضخیمی دارد و جزء خرماهای تر به حساب می آید.

جالب اینجاست که قند این خرما نسبت به خرماهای دیگه زیاد نیست و قند نسبتا کمی دارد.

پاجوش خرما پیارم

پاجوش خرما پیارم در گذشته های دور، درخت خرما را با کاشتن هسته زیاد می کردند ولی چون این درخت دو پایه است قبل از گل دادن، نر و ماده درخت مشخص نمی شد، به این ترتیب هزینه زیادی برای باغدار داشت و تعدادی درخت نر بدون استفاده روی دست او می ماند. در حالیکه برای هرصد درخت ماده ۴ درخت نر کافی است. به تدریج کاشت بذرکنار گذاشته شد و به جای آن کاشت پاجوش رواج یافت، و به این ترتیب به تعداد دلخواه پاجوش نر را ازدرخت نر و پاجوش ماده را ازدرخت ماده انتخاب می کنند. پاجوش حاصل رویش جوانه ای است که در روی ساقه یا ریشه به وجود می آید. به طور معمول پاجوش های ریشه را برای کاشت انتخاب می کنند. پاجوش ها بعد از ۳ سالگی برای کاشتن انتخاب می شوند. برای جداکردن پاجوش از درخت، خاک اطراف آن را کنار می زنند، بعد با چند ضربه یک دیلم آهنی لبه تیز، آن را از درخت مادر جدا می کنند.

نگهداری خرما پیارم

نگهداری خرما پیارم خرما یکی از میوه های مورد علاقه بسیاری از افراد می باشد که سرشار از مواد مغذی فراوانیست و برای سلامتی مفید است. خرما انواع مختلفی دارد و بیش از 400 نوع خرما در جهان وجود دارد. به طور کلی خرما ها یا جزو دسته تَر و مرطوب هستند و یا خشک یا نیمه خشک می باشند. خرماهای خشک یا نیمه خشک راحت تر نگهداری می شوند و ماندگاری بالاتری هم نسبت به خرمای تَر و مرطوب دارند. در این بخش به شما می گوییم انواع نگهداری خرما چگونه است تا ماندگاری بالایی داشته باشد.

نخل خرما پیارم

نخل خرما پیارم میوه‌ای است از یک گیاه تک لپه‌ای و گرمسیری از تیره نخل‌ها که دارای هسته‌ای سفت و سخت با پوستی نازک است که طعمی شیرین دارد. هر چه میوه خرما رسیده‌تر باشد خواص دارویی آن نیز بیشتر بوده و طبع گرم‌تری دارد. خرما میوه‌ای است چاق کننده و مقوی نیروی جنسی و درمان کننده سردی بیش از حد بدن، درد کمر و نرمی مفاصل. خرما را در عربی با نام تمر و در هندی جور می‌نامند و درختی که این میوه را بار می‌دهد نیز به نخل معروف است، این میوه قدمتی ۵ هزار ساله دارد و برای مسلمانان در جهان از اهمیت مذهبی بالایی برخوردار است و از آن در قرآن به کرات یاد شده است. عمر هر درخت خرما به بیش از ۲۰۰ سال می‌رسد و هر جز از هر نخل خرما ویژگی‌های منحصر به فردی دارد، تا کنون بیش از ۲۰۰ نوع درخت خرما در جهان شناخته شده است که بیشتر انواع آن در ایران و در منطقه خاورمیانه کشت می‌شود. طلای سیاه ایران خرمای ایرانی امروزه در کنار سایر محصولات گران‌ بها قرار دارد . در این مطلب به معرفی بهترین نوع خرما در طب سنتی می‌پردازیم: ویژگی‌های ساختاری نخل خرما یک نخل بزرگ به بلندی ۴۹ تا ۸۲ متر است و برگ‌های آن طولی حدود یک و نیم تا ۱۱ اینچی دارند.

شاخه‌های نخل خرما به صورت مارپیچی در اطراف تنه آن رشد می‌کند و از یک تاج با صدها برگ تشکیل شده که به رنگ خاکستری هستند، برگ‌های نخل در نوک سوزنی شکل هستند و گل‌های آن به رنگ سفید یا زرد هستند. میوه خرما به شکل بیضی بوده و مقوا رنگی زرد روشن تا قرمز و قهوه‌ای و مشکی متفاوت است. هر میوه خرما به دور هسته آن بافتی نرم و گاه نیز سفت دارد که حاوی ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی است. در طب سنتی هر مرحله از رشد خرما یک نام دارد و به طور کلی خرما در هفت مرحله می‌رسد: مرحله اول رشد میوه خرما را طلع می‌نامند که در این مرحله شکوفه از خرما می‌روید. مرحله دوم را بلح می‌گویند که به غوره سبز ترش خرما معروف است. مرحله سوم رشد خرما خلال نام دارد که در آن غوره رنگی مایل به زرد می‌گیرد. مرحله چهارم را بسر می‌نامند که میوه غوره زرد شیرین می‌شود. مرحله پنجم را قسب می‌گویند که خرمای نارس است. مرحله ششم را رطب می‌نامند که خرما شیرین و آماده برای برداشت است. مرحله هفتم را تمر می‌نامند که خرمای خشک شده تمام خواص خرمای کامل را دارد.

فرق خرما ربی و پیارم

فرق خرما ربی و پیارم از دیگر ارقام خرما که دارای رتبه پنجم از نظر اهمیت اقتصادی در ایران می باشد می توان به خرما ربی اشاره نمود. این خرما در استان سیستان و بلوچستان کشت می شود که کیفیت آن بسته به منطقه تحت کشت متفاوت خواهد بود. اغلب خرمای ربی منطقه دامن، جلگه، سراوان و ایرانشهر معروف هستند. کیفیت خرما در منطقه ایرانشهر بالاتر است. این محصول در منطقه سراوان و چابهار کیفیت خوبی دارد. خرما ربی ایرانشهر تفاوت خرما ربی و پیارم از آنجاکه ظاهر خرما ربی مشابه خرما پیارم است آشنایی با ویژگی های خرما برای خرید و فروش آن مفید است.

شکل: کشیده و بلند

رطوبت: کمتر از 15 درصد سایز: 3- 5 سانت

بافت : نیمه خشک

رنگ : قهوه ای تیره مایل به سیاه

زمان برداشت: شهریور ماه

تفاوت این دو رقم در میزان رطوبت و چسبندگی پوست به گوشته خرما می باشد. این میزان چسبندگی در خرما پیارم بیشتر است به همین سبب ظاهری چروکیده دارد. خرما خشک پیارم چه ویژگی های دارد؟ خرمای پیارم یکی از ارقام بومی منطقه حاجی آباد در استان هرمزگان است که دارای بافت خشک و ظاهری چروکیده است. رنگ این خرما قهوه ای روشن تا تیره و میزان چسبندگی پوست به گوشته خرما زیاد است. در دید اول شاید از نظر ظاهری خرمای پیارم و ربی مشابه هم باشند، اما اگر کمی دقیق تر شوید متوجه اختلاف ویژگی های آنها خواهید شد. خرمای خشک پیارم جز ارقام صادراتی و گرانترین رقم ایران است که از سوی بسیاری از کشورها درخواست خرید آن وجود دارد و توانسته با ارقام مشابه در دنیا رقابت کند.

خرما پیارم آشنای با خرما خشک ربی همانطور که گفته شد خرما ربی جز ارقام نیمه خشک و صادراتی ایران است. رطوبت کمتر 15 درصد سبب ماندگاری بالای این خرما شده است و شرایط نگهداری آن را نسبت به ارقام دیگر راحتتر می کند. رقم ربی را در مرحله خرما که رنگ آن از قرمز به قهوه ای تبدیل شده برداشت می کنند. این رقم به دلیل ماندگاری و طعم خوبی که دارد بسیار پرفروش است. از این رو برای پیش خرید آن نیز زودتر اقدام می کنند. علاوه بر بازار داخلی، برای صادرات خرما ربی نیز درخواست های بسیاری وجود دارد.

جهت صادرات این خرما پس از سورت و شسته شدن یا گردگیری محصول، به آن روغن پارافین یا پولیش زده می شود. این امر به براق بودن ظاهر خرما کمک می کند و بازار پسندی محصول را افزایش می دهد. قیمت خرما ربی بسته به اینکه از کدام منطقه برداشت شده باشد و چه مراحلی را تا بسته بندی و عرضه به بازار طی کند، تعیین می گردد.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.