نخل خرمای پیارم
خرمای پیارُم یکی از با کیفیت ترین خرماهای صادراتی ایران است، که با نام های دیگری از قبیل خرمای شکلاتی و مریمی نیز شناخته می شود. نخل خرما پیارم را اصطلاحا طلای پنهان در جنوب می دانند.این خرما علاوه بر کیفیت بالا، دارای قیمت بالایی هم می باشد،لذا میتوان گفت که برای ایران یکی از ارز آور ترین محصولات است.
خرید نهال خرما پیارم
شکل ظاهری خرمای پیارم
پیارم از نوع خرمای نیمه خشک است، لذا ماندگاری بالایی برای صادرات دارد و شکل خود را از دست نمی دهد،به همین دلیل است که در سایر کشورها طرفداران زیادی دارد. این خرما کم رطوبت و دارای پوست چروکیده است و گوشت و پوسته به هم چسبیده اند، رنگ پوسته اصلی این میوه قهوه ای تیره است.
عمده قند موجود در این خرما فروکتوز است، به همین دلیل افرادی که دیابت دارند هم میتوانند از این نوع خرما برای تامین انرژی خود استفاده کنند.چرا که به سرعت در سوخت و ساز بدن استفاده میشود.
این میوه ارزش غذایی بالایی دارد،دارای مقادیر بالایی ویتامین آ ، پتاسیم و آهن می باشد، علاوه بر همه اینها دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که برای جلوگیری از سرطان مفید واقع شده است.
تولید خرما پیارم
جهت تولید این میوه تجاری نیازمند شرایط خشک و خنک است. میزان رشد درخت و اندازه تاج آن متوسط است قدرت تولید محصول متوسطی نیز دارد (متوسط ۶۰ کیلوگرم در درخت). میوه آن جهت مصارف مختلف،تازه خوری، بسته بندی با وزن های مختلف به کار میرود.
رنگ این میوه در مراحل ابتدایی زرد رنگ، در مرحله ی رطب قهوه ای روشن، در مرحله خرما قهوه ای تیره است. طول میوه آن ۵-۵/۳ سانتیمتر و قطر آن حدود ۲ سانتیمتر است. وزن میوه از ۱۰ تا ۱۲ گرم متغیر است.
میوه دهی پیارم
از اول اسفند شروع و تا پایان فروردین، و در برخی مناطق تا اواسط اردیبهشت ادامه دارد. پس از ثمردهی درخت در اواخر زمستان و اوایل بهار باید خوشه های درخت را گرد افشانی کنند، به این عمل که گرده هایی از درخت نر برداشته شده و بر روی خوشه درخت پیارم گذاشته میشود “هوار”می گویند.
از اواخر شهریور ماه خرمای پیارُم کم کم رطوبت خود را از دست داده و آماده برداشت میشود که این برداشت تا اوایل آبان ماه ادامه دارد.
تکثیر
نخل خرمای پیارم، با کاشت پاجوش تکثیر می شود. به این شکل که پاجوش هایی را که به تنه درخت مادر چسبیده اند را با ابزاری مانند دیلم با دقت خاصی از تنه درخت مادر جدا می کند، به نحوی که به پاجوش و مادر آسیبی وارد نشود، زیرا محل اتصال پاجوش با درخت مادر یک ریشه تغذیه ای است. سپس هریک از پاجوش ها را در یک چاله قرار میدهند و اطراف آن را با خاک نرم پر میکند و بعد پاجوش تازه کاشته شده را آبیاری می کنند.
نهال خرما پیارم
انواع خرما پیارم بر اساس منطقه
اگر یک خط فرضی به صورت افقی در مرکز نقشه ی ایران اضافه کنید، می توان گفت از آن خط تا پایین نقشه ی ایران، سطح زیر کشت نخیلات را می بینید.
صرفه ی اقتصادی این محصول برای کشاورزان باعث شده این رقم در بسیاری از استان ها تولید شود.
برخی از این موارد به شرح زیر می باشد:
- خرمای پیارم هرمزگان
- خرما پیارم حاجی آباد
- خرما پیارم برآفتاب
- خرما پیارم دهستان
- خرما پیارم سیستان و بلوچستان
- خرما پیارم جهرم
- خرما پیارم بوشهر
- خرما پیارم خوزستان و …
انواع خرمای پیارم بر اساس کیفیت
محصولی که از نخیلات جمع آوری می شود را خرما پیارم با سورت باغی می گویند. این محصول در کارخانه ها و کارگاه ها بعد از سورتینگ و بسته بندی، با نام های مختلف طبقه بندی می گردد.
در زمان خرید این خرما حتما توجه شود که هر چه محصول نهایی از لحاظ اندازه درشت و گوشتی تر و رنگ آن تیره تر باشد، باکیفیت تر و قیمت آن نسبتا بالاتر خواهد بود. لذا ما این محصول را به شکل زیر دسته بندی میکنیم:
- خرما پیارم سوپر سلکت
- خرما پیارم سلکت
- خرما پیارم معمولی
- خرما پیارم ارزان (پستایی)
- خرما پیارم بدون هسته
عکس خرما پیارم
خواص خرمای پیارم
- انرژی زا
- خرمای پیارم و دیابت
- کاهش کلسترول بد
- سلامت دستگاه گوارش
- تقویت قوای جنسی در آقایان
- بهبود عملکرد سیستم عصبی و ضد آلزایمر
- درمان کم خونی
انرژی زا
خرمای پیارم حاوی قند، بسیاری از ویتامین های ضروری و پروتئین های است که به کنترل وزن کمک میکنند. یک کیلوگرم خرمای پیارم تقریباً 3000 کالری دارد و در واقع برای تأمین نیازهای بدن انسان کافی است.
خرمای پیارم و دیابت
خرمای پیارم توانایی افزایش تولید و ترشح انسولین را دارد و همچنین دارای خواص منحصر بفردی است که میتواند به کاهش میزان جذب گلوکز از روده و کنترل دیابت کمک کند. علاوه بر این خرما توانایی کنترل میزان قند خون و چربی را در بیماران دیابتی دارد که به نوبه خود می تواند به آنها برای مدت زمان طولانی حتی با دیابت سالم باشد.
کاهش کلسترول بد
مصرف روزانه خرما(مانند خرمای پیارم) یک روش سالم و خوشمزه برای کاهش سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول بد در بدن است.
سلامت دستگاه گوارش
خرما دارای فیبرهایی می باشد که به سالم ماندن سیستم گوارش کمک می کند و مصرف منظم آن میکروب های مضر دستگاه گوارش را از بین میبرد و برای افرادی که از اختلالات گوارشی مانند یبوست رنج میبرند مفید است، چرا که این فیبرها باعث هضم راحت تر غذا می شود.
تقویت قوای جنسی در آقایان
تاثیری که میوه خرما در درمان ناباروری مردان دارد در سراسر دنیا شناخته شده است. فلاونوئیدها، اسیدهای آمینه، ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی در میوه وجود دارد که می تواند به بهبود تعداد اسپرم و همچنین افزایش میل جنسی در فرد کمک کند.البته برای درمان ناباوری، مصرف گرده نخل نر نسبت به خرما موثرتر است.
بهبود عملکرد سیستم عصبی و ضد آلزایمر
یک مطالعه آزمایشگاهی بر روی موش ها نشان داده است، که افزودن میوه خرما به رژیم غذایی آنها منجر به کاهش فعالیت پروتئین بتا آمیلوئید می شود که احتمال آسیب مغز نیز کاهش می یابد. این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف خرما، اضطراب را کاهش می دهد و همچنین در تقویت حافظه و یادگیری موثر است.
درمان کم خونی
خرمای پیارم به دلیل برخورداری از انواع مواد معدنی مانند آهن، یکی از گزینه های بسیار مهم به منظور درمان کم خونی های ناشی از فقر آهن بوده و قادر به افزایش تحریک سنتز گلبول های قرمز است.
هسته خرما پیارم
هسته خرما و خواص آن
هسته ﺧﺮﻣﺎ ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﯿﺎﻧﮕﯿﻦ ﺣﺪود 6 ﺗﺎ 12 درﺻﺪ از وزن ﮐﻞ ﺧﺮﻣﺎ را ﺷﺎﻣﻞ ﻣﯽ ﺷﻮد و ﻣﯿﺰان درﺻﺪ وزﻧﯽ آن(نسبت به خود خرما) ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ به نوع خرما،ﻣﺤﻞ ﮐﺸﺖ و ﻧﺤﻮه ﻧﮕﻬﺪاری آن متفاوت می باشد.(به زبان ساده = از هر 1000 گرم خرما چیزی حدود 100 تا 150 گرم وزن هسته خرما است)
خواص هسته پیارم در طب اسلامی
در طب سنتی و اسلامی خواص بیشماری را برای هسته خرما(پودر هسته خرما، روغن هسته خرما و …) ذکر کردهاند.برای مثال: بهبود سیستم ایمنی بدن، بهبود و کنترل بیماری دیابت، تسکین دهنده دردهای موضعی، سم زدایی از بدن و بهبود عملکرد کلیهها.
توصیه
جهت خواب راحت و با آرامش میتوانید قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.